fbq('track', 'ViewContent');

Steel de show met deze Appelroosjes Torteletts, Hmm!

Met dit recept kun je makkelijk de mooiste appelroosjes torteletts helemaal zelf maken. Ik zeg er vast bij, het is makkelijker als het lijkt en nog super lekker ook!
Het recept zelf is een combinatie van een recept wat op de achterkant staan van het Orgran, Pastry Mix en mijn eigen draai omdat ik appelroosjes er altijd leuk uit vindt zien.

Benodigdheden

Voor de torteletts:
  75 gram suiker
  200 gram boter
  170 ml water (koud)
  een beetje zout

Voor de vulling:
  3 tot 4 appels
 480 ml appelsap
200 gram suiker

Optioneel:
2 eidooiers
100 gram suiker
vanille- of amandelextract

Steel de show met deze Appelroosjes Torteletts, Hmm!

Voor de torteletts:

  1. Verwarm de oven op 180 graden voor.
  2. Doe de Organ, Pasty Mix en suiker samen in een kom en voeg hier de boter aan toe. Mix alles door elkaar zodat er havermout-achtige structuur ontstaat.
  3. Vervolgens voeg je er het koude water aan toe en kneed je het geheel tot een soepele deegbal.
  4. Doe vervolgens de deegbal is verhoudfolie en leg hem voor ongeveer een half uurtje in de koelkast.
  5. Na een half uur rol je de deegbal uit, zodat de deeg-plakkaat ongeveer 4mm dik is en bekleed je hiermee de cupcakevormpjes. Prik even met een vork een gaatje in de bodem.
  6. Dan eventjes in de oven voor 8 minuten.

Voor de vulling:

  1. Snijd de appels is kwarten en verwijder het klokhuis. En snij deze vervolgens in de plakjes van ongeveer 1 á 2 mm.
  2. Laat deze schijfjes rustig sudderen in de appelsap met suiker in de pan, voor ongeveer 5 minuten.
    Zodra ze klaar zijn haal je ze met een lepel uit de appelsap en laat je ze drogen.
  3. Laat vervolgens het appel-suiker mengsel nog even door sudderen tot een soort stroop ontstaat. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
  4. Als extra vulling kun je ook nog 2 eidooiers met 100 gram suiker een beetje stijf kloppen. Doe er wat vanille- of amandelextract doorheen met een beetje bloem. Dit mengels doe je dan 1 lepel in de torteletts voordat de appel erop gaat. (Echt lekker om te proberen!)

Vervolgens:

  1.  Leg 10 stukjes appelschijfjes in een rechte lijn dat elk schijfje elkaar overlapt en begin aan een kant met oprollen van de schijfjes.
  2. Zet het rolletjes zo in de torteletts en laat deze los zodat deze zich een beetje zal uitvouwen. (Gebeurd vanzelf in de oven anders).
  3. Stop ze nog voor 20 minuten in de oven, of totdat de korst bruin in geworden. Uit de oven halen en late afkoelen natuurlijk!

Heb je ze geprobeerd te maken en bevielen ze goed of heb je iets aangepast wat goed werkte? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 49 reviews.

Denk eraan: dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 mei zijn wij gesloten. Wij hebben dan geen verse producten, en er worden dan ook geen pakketten verzonden. Sluiten