fbq('track', 'ViewContent');

Zelf champignonragout maken

Zelf champignonragout maken (3 á 4 personen)

Zelf champignonragout maken is makkelijk om te doen en nog lekker ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf niet zo vaak maak, omdat mijn vriend het helemaal niet lekker vindt. Maar ikzelf vindt het wel lekker, dus als ik er zin in heb dan maak ik het op deze manier zoals hier beschreven staat.

Je hebt er eigenlijk niet zoveel voor nodig, maar het wordt wel echt lekker. Alleen nog wat pasteibakjes maken of kopen, en je bent al klaar om te eten. Ook op brood is het heerlijk overigens!

Champignonragout
Champignonragout

Wat heb je nodig?

♠ 200 gram champignons
(je kunt de champignons uiteraard vervangen door 200 gram kip, maar wat ook erg lekker is, is 100 gram kip en 100 gram champignons! Geniet ervan!)
♠ 1 klein ui
♠ 40 gram boter
♠ 25 gram rijstmeel
♠ 250 ml melk
♠ 1 theelepel groentebouillon
Qua kruiden gebruik ik: zout, peper en peterselie.

Bereidingswijze

Borstel allereerst de champignons helemaal schoon en snijd ze in stukjes. Vervolgens pel je het ui en snij je deze in kleine blokjes. Dan verhit je 20 gram boter in een koekenpan en bak je de ui samen met de champignon zachtjes voor ± 5 minuten.

Smelt dan de andere 20 gram boter in een steelpannetje en voeg als de boter helemaal gesmolten de rijstmeel erbij. Roer totdat er een glad mengel ontstaat. Schenk dan scheutje voor scheutje de melk erbij tot er een gladde dikke saus ontstaat. Dan doe je de champignons met ui erdoor en laat het zachtjes pruttelen voor  ± 3 minuten.

Breng het geheel op smaak door de bouillonpoeder, zout, peper en peterselie toe te voegen. En voilà, heerlijke champignonragout!

Enjoy!

9 gedachten over “Zelf champignonragout maken

  1. Dank je voor het delen. Je brengt me op een idee. Heerlijk voor op brood inderdaad. 🙂

  2. Mjammie!! Hoe maak je zelf bakjes/kuipjes?? Kan dat gewoon van bv Schär bladerdeeg?

    1. Ja dat kan daar gewoon mee 😀

    2. Ga ik de volgende keer maar zelf maken dan 🙂 Bedankt voor je reactie!

  3. heeeeel toevallig van de week kastanje champignonsoep gemaakt met stukjes soja er in.. ,sojamelk ongezoet gebruikt….yummie…maak jou recept ook….

  4. Ohh gaan wij uitproberen!

  5. Met rijst is het ook lekker (mocht je de ragoutbakjes niet in huis hebben)

  6. Bedankt voor het recept. Ik ga het eens maken

    1. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt 😀 Ik vind het echt lekker en ook makkelijk om te maken, dus dat scheelt ook weer! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 56 reviews.