fbq('track', 'ViewContent');

Doet het altijd goed: Krentenbollen!

Wat ik altijd leuk vindt om te maken zijn krentenbollen. Ze zijn ten eerste gewoon lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Maar ten tweede kun je zo ook heel makkelijk aanpassen aan je eigen smaak en daar ben ik ook altijd wel fan van.

Glutenvrije krentbollen
Meel

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 krentenbollen?
– 200 gram witte broodmix
– 7 gram gist
– 50 gram vloeibare boter
– 75 gram sultana’s (rozijnen)
– 2 dl lauw water
– 40 gram lichte basterdsuiker
– 1 zakje vanille suiker, of vanille aroma
– 1 ei (optioneel)

Allereerst spoel je de rozijnen en laat je deze goed uitlekken.
Daarna pak je een mengkom en zeef je hierin de witte broodmix en roer je er vervolgens de gist doorheen.

Even niet vergeten om natuurlijk de oven vast voor te verwarmen:
Als je wilt laten rijzen in de oven (als je oven op 50 graden kan) stel je deze vast in om 50 graden. Denk eraan om even een kommetje water in de oven te zetten.
Wil je ‘gewoon’ rijzen, kun je de oven vast voor verwarmen op 180 graden voor het afbakken van de krentenbollen.

Glutenvrije krentbollen
Glutenvrije krentbollen

En dan verder..

Maak een kuiltje in het midden van het mengel van broodmix en gist. Doe hier vervolgens de lichte basterdsuiker, de vanillesuiker en de vloeibare boter in.
Begin dan in het midden te roeren en voeg geleidelijk aan het water toe aan het mengsel totdat het een glad beslag is geworden. Als dit gedaan is doe je de rozijnen door het beslag mengen.

Maak 6 hoopjes met het beslag en laat rijzen voor ongeveer 40 minuten.
Als dat gedaan is kun je de bovenkant nog bestrijken met een losgeklopt ei. Zoals je kan zien op de foto heb ik dat niet gedaan, omdat ik deze niet in huis had. Ze smaken even lekker, maar de krentenbollen blijven wel wat bleker.

Vervolgens in de oven voor ongeveer 25 minuten op 180 graden.
Genieten maar!

Glutenvrije krentbollen
Glutenvrije krentbollen

Krentenbrood kan ook!

Met dit recept kun je ook een krentenbrood maken, alleen moet je alles even verdubbelen! Super makkelijk dus! Ook even rekening houden dat het rijzen misschien iets langer moet en de oven op 220 graden zetten. Het bakken zal ongeveer 35 minuten duren, maar het resultaat zal net zo heerlijk zijn!

3 gedachten over “Doet het altijd goed: Krentenbollen!

  1. En het rook heerlijk!

  2. Oei. Klinkt lekker! Kan dat met ieder witbroodmix? Dus ook van jullie eigen merk? Of wordt het deeg dan te slap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 55 reviews.