fbq('track', 'ViewContent');

Het is er alweer tijd voor: Appelbollen!

Het is alweer veel te koud buiten voor mijn smaak! En ik was aan het denken waar ik nou toch eens zin in had, en toen wist ik het: appelbollen! De geur, de smaak en zelf maken is voor mij gewoon een lekker gevoel: een herfstgevoel! Lekker op de bank met je warme appelbol en een kopje warme chocomel met slagroom. Heerlijk!

Benodigdheden

  1 pakje bladerdeegplakjes (van bijvoorbeeld Heja
  5 appels (tip: gebruik Goudreinetten)
  20 gram suiker
  1 el kaneel
  1 ei

Appelbollen met koffie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 210 graden of heteluchtoven: 190 graden.
  2. Schil de appels helemaal en verwijder het klokhuis. Vervolgens leg je de appel in het midden van het bladerdeegplakje.
  3. Vul de appel met een mengsel van suiker en kaneel.
  4. Maak de randen van het plakje bladerdeeg met nat met een beetje water. Vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.
  5. Leg de appelbol met de sluiting naar beneden in een aluminium bakje of zelf een cupcake vormpje kan worden gebruikt.
  6. Bestrijk vervolgens het deeg met losgeklopt ei en prik een gaatje in de bovenzijde van de appelbol.

Tip: Kijk een beetje naar de grootte van je bladerdeegplakjes en of de appel er in zou passen, voordat je dadelijk ineens voor een verassing komt te staan dat het niet past.

Heb je nog een leuke of lekkere tip voor dit appelbollen recept?
Laat het ons hieronder weten!

2 gedachten over “Het is er alweer tijd voor: Appelbollen!

  1. Ook heel lekker met een beetje amandelspijs onderin de appel!

    1. Ben ik persoonlijk geen fan van, maar er zullen vast heel veel mensen zijn die dat super lekker vinden! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 53 reviews.