Recepten: Taart, Cake & Cupcakes

Lekkere havermuffins, altijd goed!

Lekker havermuffins, altijd goed!

Ik zat zo eens te denken op deze gevoelsmatige vrieskoude dag (ik ben echt een vreselijke koukleum overigens) waar ik toch een zin in had. Ik keek naar buiten uit het raam bij de winkel en zag de bladeren al voorzichtig van de bomen dwarrelen. En dacht ik ineens ‘ja, havermuffins!’. Dus zo bedacht zo gedaan.

Havermuffins vind ik gewoon echt een lekker om van te genieten als ze nog lekker warm zijn met dit koude weer. Dit recept is ontstaan door wat ik nog had staan, maar ze waren eigenlijk wel super lekker. Vandaar dat ik ze ook met jullie wil delen.

Glutenvrije Havermuffins

Dit recept is goed voor ongeveer 6 muffins.
Alvast een tip vooraf: ze zijn ook erg lekker met bosbessen of kersen erdoor heen. Hmmm!

Lekker havermuffins, altijd goed!

Benodigdheden

₰  100 gram Provena havermeel
₰  100 gram havervlokken
₰  1,5 tl bakpoeder (of wijnsteenbakpoeder)
₰  50 gram lichte basterdsuiker
₰  150 gram (vloeibare) boter
₰  100 gram melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle droge ingrediënten (havermeel, havervlokken, bakpoeder en suiker) in een kom. Meng deze goed door elkaar zodat er een egaal mengel ontstaat.
  3. Voeg vervolgens de (vloeibare) boter toe aan het mengel. Rroer alles goed door elkaar zodat een lekker plakkerige massa wordt.
  4. Vervolgens doe je de melk erbij en meng je weer alles goed door elkaar.
  5. Hup de oven in en 20 a 25 minuten later heb je heerlijke glutenvrij havermuffins!Tip: Je kunt zoals al eerder genoemd bosbessen of kersen eraan toevoegen, maar denk bijvoorbeeld ook aan vanille aroma. Je kunt echt heel veel kanten op met dit recept.

    Dus stay curious!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *