Recepten: Taart, Cake & Cupcakes

Recept: Boekweit Muesli Cake

Recept om een glutenvrije boekweit muesli cake te maken!
Het recept is ontstaan omdat ik graag wilde bakken en eens wilde kijken waar ik uit kwam met wat ik in huis had staan. En dit was het resultaat & dat wilde ik graag delen.

Benodigdheden

  100 gr. Boekweitmeel
  klein kopje water
  1scheutje koffiemelk
  1 tl (wijnsteen) bakpoeder
  een zakje vanillesuiker
  1 tl kaneel (of speculaaskruiden)
  muesli (zelf kopen of zelf maken)

ingevet cakeblik

Recept: Boekweit Muesli Cake

Bereidingswijze

  1. Als je de muesli zelf maakt volgens het recept, pas dan even de baktijd in de oven aan naar 6 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de boekweitmeel, bakpoeder, vanillesuiker en kaneel in een kom en meng alles even lekker door elkaar.
  4. Voeg langzaam het water toe aan het mengel zodat er een plakkerige bal ontstaat.
    En daarna de koffiemelk eraan toevoegen.
  5. Vet je cakeblik in met wat boter of bakspray en maak een laagje muesli in de bakvorm.
  6. Ook kun je natuurlijk wat muesli door de deegbal heen mengen.
  7. Leg bovenop het muesli bodempje de plakkerige deegbal en bedek deze ook wel met een laag muesli.
  8. Zet je geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  9. En klaar is kees! Genieten maar!

Geprobeerd & je mening delen? Graag! Reageer hieronder & laat het weten wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *