fbq('track', 'ViewContent');

Recept voor Glutenvrije Biscuitbodem!

De veelzijdigste bodem voor een taart is toch wel de biscuitbodem, vind ik persoonlijk dan. Een goede glutenvrije biscuitbodem is zeker goed te doen, en het helemaal zeker een keer waard om te maken! Dit recept gebruik ik al jaren voor bijvoorbeeld het maken van een slagroomtaart of mokkataart.

Hij is makkelijk te maken en het aantal ingrediënten is goed te doen, dus ik zou zeggen: ‘waar wacht je nog op?’ Op een lekkere zondag een keer gaan bakken, en daarna heerlijk genieten van je zelfgemaakte glutenvrije biscuitbodem met jou eigen keuze aan vulling!

Wat heb je nodig?

6 eierdooiers
100 gram fijne kristalsuiker
zout
1 theelepel geraspte citroenschil
1 zakje vanillesuiker
3 eiwitten
80 gram rijstmeel/rijstebloem (ik gebruik die van Doves Farm)
20 gram maiszetmeel

Glutenvrije Beschuitbodem
Glutenvrije Beschuitbodem

Bereidingswijze

Pak een springvorm van 22 centimeter van bekleed de bodem ervan met bakpapier. Zet de rand erop zodat het bakpapier klem komt te zitten, en knip vervolgens het overtollige uitstekend bakpapier weg.

Klop in een kom de dooiers met de helft van de kristalsuiker, het zakje vanillesuiker, een snufje zout, en de geraspte citroenschil met een mixer/keukenmachine dik en romig. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Klop in een andere kom (met schone gardes) de eiwitten, met de rest van de kristalsuiker, stijf. Spatel (niet mixen!) vervolgens het dooiermengel voorzichtig door eiwitten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zeef vervolgens in delen de rijstmeel met de maiszetmeel boven de kom en spatel dit er rustig door totdat het volledig is opgenomen door het mengel. Dan schenk je het in de springvorm en strijk je de bovenkant glad.

Bak de glutenvrije biscuitbodem in het midden van een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar.

Tip: De bodem is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt.

Laat de bodem iets afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. Vervolgens op een rooster verder laten afkoelen.
Het decoreren kan beginnen als de taart is afgekoeld.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 55 reviews.