fbq('track', 'ViewContent');

Glutenvrije Pepernoten! Yumm!

Daar wordt ik gewoon blij van: pepernoten! Zo leuk om te maken en het ruikt zo lekker als ze in de oven zitten. En je kunt er zo lekker van genieten in deze gezellige tijd van het jaar!

Benodigdheden

  200 gram Schär Mix C
  100 gram bruine basterdsuiker
  2 tl bakpoeder
  2 tl fiberhusk
  5 gram speculaaskruiden
  snufje zout
  80 gram zachte roomboter
₰  50 ml melk

Glutenvrije Pepernoten
Glutenvrije Pepernoten

Bereidingswijze

Vantevoren de oven voorverwarmen op 175 graden.
1. Doe allereerst alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar.
2. Neem dan de boter en de melk en mix deze met de deeghaken tot een klonterend deeg.
3. Kneed vervolgens een soepele deegbal van het mengsel (eventueel nog melk bijvoegen als hij nog kruimelt).
4. Verpak dan het deeg in vershoudfolie en laat deze een half uur rusten in de koelkast.
5. Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en kneed het nog even door met bebloemde handen.
6. Rol kleine bolletjes deeg en leg ze op de bakplaat met voldoende ruimte.
7. En hoppa de oven in voor 20 minuten. En voilà, heerlijke glutenvrije pepernoten!

Heb je nog een andere recept om pepernoten te maken of wil je ons gewoon laten weten of ze gelukt zijn en hoe ze smaken? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 53 reviews.