fbq('track', 'ViewContent');

Glutenvrije Taaitaai

Tijdens mijn zoektocht naar een goed recept om ‘échte’ pepernoten te maken, kwam ik toevallig dit receptje tegen. Dus leek het me leuk om dit met jullie te delen, zodat jullie ook kunnen genieten van lekkere verse glutenvrije taaitaai!

Benodigdheden

 2 tl anijspoeder
225 gr. vloeibare honing
40 gr. stroop
2 eieren
 190 gr Doves Farm, witte bloem
  50 gr rijstmeel
  50 gr ketan (kleefrijstmeel)
  10 gr bakpoeder
  1 el speculaaskruiden
1 tl gemberpoeder
snufje zout

Bereidingswijze

  1. Doe allereerst de anijs in een mengkom en roer de honing, stroop en 1 ½ ei er goed doorheen tot een egaal mengsel.
  2. Zeef in een andere kom het meel, kruiden, gember en zout, roer dit goed door elkaar.
  3. Daarna met deeghaken de beide mengsel door elkaar kneden tot een stevig deeg.Laat het afgedekt ongeveer 1 uur rusten in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1 cm.
  6. Steek of snij er figuurtjes/poppen uit of snij het in stukken van ongeveer 4x 6 cm.
  7. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de rest van het ei.
  8. En in 12 tot 15 minuten heeft u heerlijke goudbruine glutenvrije taai taai!

Tip: Het is natuurlijk wel erg leuk om dan ook taaitaai mannetjes te maken, net zoals de ‘glutenvolle’ varianten toch? Ze hebben gewoon bij de Bol.com vormpjes in de vorm van een mannetje! Wil je ze hebben, klik dan even hier.

Heb je nou ook nog een leuke of lekkere tip?
Laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 59 reviews.