Recepten: Koekjes

Recept: Glutenvrije Bastogne Koeken

Recept om glutenvrije Bastogne Koeken te maken! Het ruikt heerlijk als het net uit de oven komt, geloof me!

Benodigdheden

  50 gr. Amandelmeel
50 gr. havervlokken
  1 grote el kokosolie
  1,5 tl (wijnsteen) bakpoeder
  1 el. speculaaskruiden
  30 gr. kokosbloesemsuiker
  3 Medjoul dadels (ontpit)
1 ei
1 tl vanille aroma
snufje zout
optioneel: snufje kruidnagel

Recept: Glutenvrije Bastogne Koeken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Zo ben je goed voorbereid!
  2. Doe vervolgens het amandelmeel samen met de havermout, bakpoeder, speculaaskruiden, zout en vanille in een mengkom. Roer dit door elkaar.
  3. Voeg vervolgens het ei, kokosbloesemsuiker, kokosolie en de zachte ontpitte Medjoul dadels toe.
  4. Kneed het mengsel tot een egaal geheel. Het deeg is vrij plakkerig, dat is niet erg.
  5. Proef even of het deeg op smaak is. Hmmm, wat ruikt het toch lekker! Niet teveel snoepen want dan hou je niets meer over! Hou je van iets meer pit? Voeg dan een snuf kruidnagel toe!
  6. Maak evengrote bolletjes van het deeg en druk ze plat met een lepel. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen deze Kanjers anders ontstaat er een plaatkoek!
  7. Bak de koeken zo’n 15 minuten. Laat ze vervolgens even afkoelen zodat ze hard kunnen worden.
  8. Geniet ervan! Deze Bastogne Basterds zijn serieus de moeite waard! Zo lekker knapperig, hmmmm!’

Originele recept van Marike Bol, www.ohmypie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *