fbq('track', 'ViewContent');

Makkelijk, lekker recept voor pizzadeeg

Iedereen herkent het denk ik wel: pizzadag! Lekker makkelijk, maar net iets anders als je glutenvrij moet eten. Persoonlijk houd ik helemaal niet van pizza, maar ik heb wel een goed recept wat ik wel eens voor mijn moeder maak, want die houd wel van pizza.
Dus wil ik het toch graag met jullie delen, zodat iedereen kan genieten van lekkere verse, glutenvrij pizza!

Benodigdheden

300 gram witte broodmix (persoonlijk vind ik het eigen merk fijn werken)
2 theelepels xanthangom
6 gram instant gist
1 theelepel suiker (om de gist te laten werken)
zout naar smaak, (ik doe meestal gewoon 1 theelepel)
180 ml lauw/warm water
3 eetlepel olijfolie

Pizzabodem met beleg

Bereidingswijze

Pak een middelgrote mengkom of gewoon de mengkom van de keukenmachine met deeghaken.
Doe de bloem, xanthaangom, gist en suiker, en mix dit allemaal goed door elkaar.
Voeg vervolgens het zout en wederom goed mixen.

Dan pak je de olijfolie en het water en voeg je deze toe aan het bloemmengsel. In een keukenmachine mengen op gemiddelde snelheid. Kijk tussendoor wel even of het deeg al goed samenkomt. Als het deeg wat te plakkerig is kun je wat meer witte broodmix toevoegen.
Als je een bal deeg heb, druk je deze plat in een schijf in een schone kom en besprenkel de bodem met wat extra olijfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen korst op het deeg kom tijdens het rijzen.
Dek de kom af met plasticfolie en leg deze op een warme, tochtvrije ruimte te stijgen tot het deeg is verdubbeld in volume (ongeveer 1 uur).
Nadat het deeg is gerezen, wikkel het in plasticfolie en koel je het deeg voor ten minste een uur vóór het walsen het uit.
Het makkelijkste met uitrollen is om het deeg tussen 2 vellen bakpapier te leggen en dan uit te rollen.
Maar vervolgens een korst door de randen om te rollen en bestrijk nogmaals met een beetje olijfolie.

Als de oven op temparatuur is (200 graden) bak je eerst de bodem zonder topping of saus voor onegveer 5 tot 7 minuten. Dan haal je deze uit de oven en beleg je de pizza met alles wat je lekker vindt.
Uiteindelijk nogmaals in de oven voor 5 tot 7 minuten en je hebt een heerlijke pizza!

Enjoy!

2 gedachten over “Makkelijk, lekker recept voor pizzadeeg

  1. Dit recept ga ik zeker uitproberen! Bedoel je met het deeg 1 uur koelen dat je het 1 uur in de koelkast zet?

    Groetjes,
    Natascha

    1. Ja gewoon in de koelkast 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 59 reviews.