fbq('track', 'ViewContent');

Blog

De leukste, lekkerste en gezelligste glutenvrije blog van Nederland!
Kaaskoekjes

Recept voor Kaaskoekjes met Cornflakes

Recept voor Kaaskoekjes met Cornflakes Zelf ben ik een groot fan kaaskoekjes! Nouja, kaas op zich ben ik gewoon al een fan van eigenlijk!  Jonge kaas, belegen kaas, oude kaas, brie, roomkaas: Ik vind ze allemaal geweldig! En daarom wilde ik graag een recept delen wat ik enige tijd geleden tegenkwam tussen mijn recepten. Ze […]

Lees verder

Beste restauranthouders en horecazaken

Beste restauranthouder en horecazaken, Het is lastig: mensen met specifieke wensen voor hun eten. Maar u krijgt er toch mee te maken: glutenvrije gasten. Dit kost extra tijd en moeite van u en uw werknemers. Maar als het goed gaat heeft u wel terugkerende klanten en dat is natuurlijk wat u wil in u horecagelegenheid […]

Lees verder
Kwarkbolletjes

Recept voor heerlijke kwarkbolletjes (zonder gist)

Zo lekker romig en luchtig! Je kunt ze zoet maken of juist hartig, eigenlijk kun je er gewoon heel veel kanten mee op. En mede daarom wilde ik graag ook dit recept met jullie delen. Het originele recept is een ‘glutenvol’ recept wat ik van mijn oma ooit heb gekregen. Maar deze is dus getest […]

Lees verder
ppm

Glutenvrij producten: wat houdt onder de 20ppm eigenlijk in?

Je ziet het regelmatig verschijnen op verschillende producten: glutenvrij (< 20 ppm). Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? En hoeveel gluten kunnen er dan in dat product zitten? Ik was nieuwsgiering en wilde op onderzoek uitgaan. Europese wetgeving Per 1 januari 2012 is de Europese verordening EC Nr 41/2009 in werking getreden. Deze wetgeving is gebaseerd […]

Lees verder
Glutenvrije Donuts

Recept voor glutenvrije Donuts? Ja donuts!

Als kind zijn was ik er al gek op: Donuts! Met al die verschillende toppings en kleurtjes, je wordt er gewoon blij van als je er naar kijkt! En om [...]
Lees verder
verschil tussen baksoda, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder

Wat is het verschil tussen baksoda, bakspoeder en wijnsteenbakpoeder?

Wat is het verschil tussen baksoda, bakspoeder en wijnsteenbakpoeder? Er zijn veel verschillende rijsmiddelen te krijgen tegenwoordig. Maar waarom zo ontiegelijk veel? Dan weet je ook niet meer wat je het beste kunt gebruiken. In Nederland kom je voornamelijk bakpoeder veel tegen in recepten terwijl je in Amerikaanse recepten vaak baksoda ziet. Of een combinatie […]

Lees verder
glutenvrij bezoek

Ik krijg glutenvrij bezoek, HELP!

Leuk zo’n verjaardag! Maar er komt ook iemand op visite die glutenvrij eet, wat nu? Niks aan de hand, komt helemaal goed! In deze blog geeft ik je een aantal tips en tricks voor een geslaagd bezoek. Vaak lijkt het allemaal moeilijker als dat het is, maar dat is ook logisch als je er zelf […]

Lees verder
Ontbijtmuffins met Banaan en Chocochips

Ontbijtmuffins met Banaan en Chocochips

Ik ben een soortgelijk recept een tijdje geleden tegen gekomen en kan het gewoon niet meer vinden, maar wilde het eigenlijk toch wel graag delen. Het is zo lekkere als ontbijt om jezelf even lekker te verwennen! En dat moet ook gewoon kunnen naar mijn mening! 😉 Wat heb je nodig? 250 gram rijpe bananen, […]

Lees verder
Amerikaanse Maten

Amerikaanse Maten: Cups, mm en ml

Amerikaanse Maten: Cups, mm en ml Zelf volg ik een aantal Amerikaanse website (onder andere recepten-blogs) en in die recepten gebruiken ze andere meeteenheden als in Nederland. Dit kan soms lastig zijn als je een recept wil maken, maar het staat alleen in Amerikaanse meeteenheden. In Amerika maken ze gebruik van cups en tablespoons. Maar […]

Lees verder
Pizzadeeg

Makkelijk, lekker recept voor pizzadeeg

Iedereen herkent het denk ik wel: pizzadag! Lekker makkelijk, maar net iets anders als je glutenvrij moet eten. Persoonlijk houd ik helemaal niet van pizza, maar ik heb wel een goed recept wat ik wel eens voor mijn moeder maak, want die houd wel van pizza. Dus wil ik het toch graag met jullie delen, […]

Lees verder
Wafels

Glutenvrije Wafels! Yeah!

Super lekker recept om zelf glutenvrije wafels te maken! Je hebt natuurlijk nog wel een wafelijzer nodig, maar die lijkt me logisch ???? Dit recept is ongeveer voor 100 tot 12 wafels, afhankelijk van je wafelijzer. Wat heb je nodig? 280 gram witte bloem (of 185 gram rijstmeel + 60 gram aardappelzetmeel + 30 gram tapiocazetmeel) […]

Lees verder
Homemade Wraps

Homemade Glutenvrije Wraps

Lekker recept voor glutenvrije wraps te maken! Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met roomkaas en zalm, maar de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos! Dit recept is voor ongeveer 6 wraps. Ligt er natuurlijk aan hoe groot je pan is en hoe dik je ze maakt. Wat heb je nodig? 200 ml (kokos)melk 50 gr kikkererwtenmeel 65 […]

Lees verder
Recept voor Filodeeg

Recept voor Filodeeg

Recept om je eigen filodeeg te maken om bijvoorbeeld loempia's mee te maken. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Echt de moeite waard om een keer [...]
Lees verder
ei te vervangen

7 manieren om ei te vervangen in je recept!

7 manieren om ei te vervangen in je recept! Altijd handig voor het geval je geen eieren in huis hebt, of als je allergisch bent voor ei. Persoonlijk heb ik soms geen zin om de deur uit te gaan voor 1 dingen, daarom vindt ik het wel makkelijk om de mogelijkheid te hebben om een eitje […]

Lees verder
Brownies

Voor de choco-freaks: Brownies!

Voor de choco-freak: Brownies! De lekkerste overkill aan chocolade brownies! Maar zóo lekker om van te smullen en smikkelen! Wat heb je nodig? 150 gram (melk of puur) chocolade 150 [...]
Lees verder

De waardering van www.glutenvrijesuper-eindhoven.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 78 reviews.

0