Consenza, Wit Broodmix 5kg
Met deze glutenvrije Wit Broodmix 5kg van Consenza kun je heerlijk, zacht witbrood bakken, zowel in de oven als in de broodbakmachine. Heerlijk, je eigen vers gebakken brood in het weekend, wat wil je nog meer!
Gebruiksaanwijzing voor in de oven: Doe 350 ml water in een beslagkom en voeg 450 gram Wit Broodmix 5kg, 30 gram margarine, 1 ei en 7 gram droge gist (of 15 gram verse gist) eraan toe.
Meng 5 minuten intensief met de deeghaken door het deeg, en daarna doe je het deeg in de broodvorm en laat je het 45 tot 60 minuten rijzen bij het liefst 30 graden.
Vervolgens lekker afbakken in de oven gedurende 40 minuten op 240 graden, en voilà!
Ingrediënten
Maiszetmeel, aardappelzetmeel, verdikkingsmiddel; guarpitmeel, dextrose, gejodeerd zout, zoet lupinemeel, suiker, bakpoeder: E450, E500, E341.
Kan sporen bevatten van ei, soja, noten en sesam.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 183 kcal/769 kJ |
Vet | 0,1 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 1,7 gram |
Vezels | 3,6 gram |
Eiwit | 0,8 gram |
Zout | 1 gram |
* = een snee (heeft een gewicht van 35 gram) bevat ong. 0,3 gram eiwitten.
Sjors Snelders –
Gluten en lactose vrij. In broodmachine gebakken op glutenvrij programma. Suiker bij gedaan en een klontje boter. Luchtig brood, mooie vorm, goede structuur, lekker. Bewaard in luchtdichte broodtrommel. Volgende dag iets droger maar hoeft niet in de broodrooster. 6 jaar geleden dit meel geprobeerd was toen een blokbeton. Nu is de samenstelling veranderd. Ook mijn man vind het goed te eten en die is niet glutenvrij.